Verkoop

Belangrijke beslissingen bij het verkopen van een huis

Bij het verkopen van een huis komt u voor belangrijke beslissingen te staan. Onze makelaars zijn betrokken, denken met u mee en geven een passend advies. Dat kan een totaaladvies zijn of de verzorging van enkele deeldiensten.

Begeleiding bij de bepaling van de juiste vraagprijs tot het gehele verkoopproces? Of alleen het opstellen van de koopovereenkomst, of plaatsing op de belangrijkste woningsites?  

U krijgt wat u kiest en betaalt alleen voor wat u krijgt. Zo verwerken wij uw woonwensen, omstandigheden en mogelijkheden in begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken.

 

Van verkoopbeslissing naar de juiste vraagprijs 

Een bord in de tuin en uw huis is verkocht. Was het maar zo eenvoudig. Zeker in deze tijd vergt de verkoop van een woning een deskundige aanpak en een goede taxatie. Een te hoge vraagprijs leidt tot een veel langere verkoopperiode. Maar kan uiteindelijk ook een aanzienlijk lagere verkoopprijs opleveren. Met kennis van de actuele markt komen onze makelaars tot een realistische vraagprijs waar u profijt van heeft.

Een vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde. Maar ook een vraagprijs waarin zaken als servicekosten, erfpacht, het energielabel en de technische staat van onderhoud en mogelijke gebreken van de woning zijn verwerkt. De potentiële koper heeft namelijk het recht om te weten wat de mogelijke gebreken zijn en hoe het met de energiesituatie is gesteld. 

 

Van promotieplan naar een verkoopklaar huis 

Nu de vraagprijs staat, is het tijd voor een goed promotieplan. Op basis van een gedegen advies over de in te zetten middelen met de daaraan verbonden kosten, maakt u uiteindelijk de keuze: advertenties in regionale en/of lokale kranten, een fraaie verkoopbrochure, posters en/of een online huizenveiling. Welke woningsites nemen we behalve vbo.nl op in het plan: Funda.nl? Huislijn.nl? De VBO-makelaar beschikt namelijk over de mogelijkheid uw huis breed door te koppelen naar diverse woningsites.

U hoeft geen woningstylist te zijn om uw huis verkoopklaar te maken. Maar u kent ze wel, tips voor een kleine metamorfose: een opgeruimd huis met schone ramen, de hond even bij de buren, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval, een opgeruimde tuin etc. Maar wij kunnen ook een echte metamorfose verzorgen via een professionele stylingadviseur. Ook hier, aan u de keuze. 

 

Van bezichtiging naar onderhandeling

De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen stellen als u er niet bij bent. Wij beantwoorden technische vragen en geven meteen extra informatie. Dat werkt vaak beter omdat de makelaar objectief naar de woning kijkt. Bovendien voelen onze ervaren makelaars feilloos aan wanneer een bod in de lucht hangt.

En als dat bod dan komt, dan wordt dat op waarde beoordeeld. De biedingstrategie is uitvoerig met u doorgesproken. Onze makelaars weten precies binnen welke marges hij of zij moet opereren om tot het beste eindbod te komen. 

 

Van koopovereenkomst naar notaris 

Gefeliciteerd! Het laatste bod is geaccepteerd. Wij stellen de koopovereenkomst op met daarin de verkoopprijs, datum van oplevering en een lijst van zaken die al of niet tegen betaling achterblijven in de woning. Maar ook ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud of de uitslag van een bouwkundige keuring kunnen in de koopakte zijn opgenomen.

Maar eindelijk is het dan zover. De leveringsakte wordt ondertekend bij de notaris. De koper is dan al langs geweest om het huis te inspecteren. U hebt ook deze akte al uitvoerig met uw makelaar doorgenomen. Nu is het een kwestie van de officiële handtekening. De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de ozb, waterschapslasten, betaling voor achtergebleven goederen, makelaarskosten en een eventuele aflossing van een lopende hypotheek.

 

Maak gebruik van de kennis en ervaring van onze makelaars om:

  • samen tot een realistische marktconforme vraagprijs te komen 
  • een creatief verkoopplan voor optimale zichtbaarheid van uw huis te verkrijgen
  • uw huis op alle belangrijke woningsites te laten plaatsen 
  • de bezichtigingen en onderhandelingen objectief en deskundig af te laten handelen 
  • de afspraken correct op papier te zetten in een koopovereenkomst.