Aankoop

Droomhuis gezien? Neem uw aankoopmakelaar mee!  

Wanneer u een huis wilt kopen die te koop staat bij een makelaar, adviseren wij u een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Een aankoopmakelaar behartigt namelijk alleen uw belang bij het aankopen van een woning


Belangrijke beslissing  

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Dat doet u maar een paar keer in uw leven. Onze makelaars zijn betrokken, denken met u mee en geven u een passend advies. Als makelaar kunnen wij een deeldienst leveren (bijvoorbeeld alleen de onderhandelingen voeren) of kunnen wij u volledig van dienst zijn door u het gehele traject te begeleiden. 

Van bezichtiging naar eindoordeel  

Terwijl u checkt of het huis aan uw wensen voldoet, kijken wij  alvast verder. Hoe is de onderhoudssituatie? Zijn er gebreken? Soms adviseren wij u een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Als dit het huis van uw dromen is, dan graven wij nog wat dieper. Hoe zit het bijvoorbeeld met bestemmingsplannen, het energielabel en milieuaspecten? Onze makelaars weten de gegevens snel boven water te krijgen. Daarnaast informeren wij u over het te volgen biedingsproces en of er al meerdere biedingen zijn.  

Van onderhandeling naar koopovereenkomst 

Nu is het zaak de juiste biedingsstrategie en het beste openingsbod te bepalen. VG Makelaardij kan u daarin objectief adviseren en bijstaan. Met een schat aan ervaring en hulp van o.a. de VBO-database weten wij in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde overeenkomt. 

Gefeliciteerd! Uw eindbod is geaccepteerd en de koopovereenkomst kan getekend worden, maar niet voor dat wij deze grondig hebben doorgenomen. 

Overdracht bij de notaris  

De woning is geïnspecteerd en goedgekeurd. Het is nu slechts een kwestie van ondertekening van de akte van levering bij een notaris. De notaris schrijft u in het Kadaster als nieuwe eigenaar.

Champagne! De sleutels zijn voor u! 
 

Maak gebruik van de kennis en ervaring van ons kantoor om:

  • Uw financiële mogelijkheden inzichtelijk te krijgen
  • Het te koop staande huis op de juiste waarde te schatten 
  • Bouwkundige en juridische zaken te controleren  
  • De onderhandelingen objectief en deskundig af te laten handelen 
  • De gemaakte afspraken in de koopovereenkomst te controleren.