Voorkom een inbraak!

Vaak zat komen woninginbraken in het nieuws. Het idee dat een wildvreemd persoon zonder toestemming uw woning betreedt is een enge gedachte en wil je het liefste voorkomen. Deze tips kunnen helpen een woninginbraak te voorkomen. Immers, voorkomen is beter dan genezen.

Goed hang- en sluitwerk

Een goed slot is het allerbelangrijkste om een woninginbraak te voorkomen. Zorg daarom voor goed hang- en sluitwerk om inbrekers het zo lastig mogelijk te maken.

Ramen en deuren sluiten

Inbrekers glippen vaak door geopende ramen en deuren naar binnen. Daarom is het raadzaam om voor vertrek alle ramen en deuren te controleren. Vergeet daarbij niet het WC-raampje!

Voldoende verlichting

Voldoende verlichting in uw woning is een behoorlijk goed afschrikmiddel voor inbrekers. U kunt hiervoor gebruik maken van tijdschakelaars. Ook buitenlicht met sensoren werkt goed. Deze verraden namelijk de aanwezigheid van een inbreker.

Waardevolle spullen

Leg waardevolle spullen niet in het zicht neer. Ook als u bijvoorbeeld waardevolle sieraden in huis heeft dienen deze goed opgeborgen te worden. Wellicht kunt u gebruik maken van een kluis.

Geheime plaats

Bewaren van sleutels onder een deurmat of bloempot kan echt niet meer en zijn voor dieven allang geen geheime plaatsen meer. Als iemand tijdens uw vakantie het huis in moet is het raadzaam hem of haar de sleutels gewoon te geven. Dat is een stuk veiliger.

Recent bekeken