10 tips om uw woning aantrekkelijk te maken voor de verkoop

De eerste indruk bij het bezichtigen van een woning is zeer belangrijk. Op welke wijze de woning is ingericht is daarom zeer bepalend voor een succesvolle verkoop. Belangrijk is om jezelf te verplaatsen in de schoenen van potentiële kopers. Waar zou jij zelf op letten? Waar zou jij op afknappen? Met deze tips maak jij je huis klaar voor een succesvolle verkoop:

1.      Opruimen

Een opgeruimd huis zorgt voor een goede eerste indruk. Zorg er vooral voor dat je persoonlijke eigendommen opbergt. Gooi ook zoveel mogelijk rommel weg.

2.      Schoonmaken

Zorg ervoor dat je het huis grondig schoonmaakt. Dat betekent niet alleen het afstoffen van kastjes, maar ook het grondig schoonmaken van raamkozijnen, afzuigkappen, deuren en plinten. Maak ook de dakgoot leeg en verschoon de bedden.

3.      Opknappen

Het is een investering, maar het kan lonen om een gedeelte van het huis op te knappen. Je zou bijvoorbeeld lelijke plekjes op de muur kunnen verwijderen of losse klinkers kunnen vervangen.

4.      Neutrale inrichting

Beperk het aantal excentrieke voorwerpen in de woning. Met een neutrale inrichting kunnen mogelijke kopers zich veel beter een voorstelling maken van hun ideale inrichting.

5.      Luchten van het huis

Laat het huis lekker fris ruiken. Zorg daarom dat de woning voldoende gelucht is.

6.      Ruimte maken

Haal overbodige spullen weg en creëer ruimte. Haal bijvoorbeeld overtollige jassen, tijdschriften of paraplu’s weg. Een ruime hal geeft daarom een goede eerste indruk.

7.      Sfeer inbrengen

Maak het huis gezellig door bijvoorbeeld bloemen neer te zetten. Ook sfeervolle lampjes of geurstokjes brengen sfeer. Mensen zijn daar gevoelig voor.

8.      Buitenkant

Zorg ervoor dat de voordeur schoon is, zeem de ramen en werk eventueel achterstallig schilderwerk bij. Knap ook de tuin op en haal het onkruid tussen de tegels weg. Immers, de voorkant is het eerste wat potentiële kopers zien. 

9.      Licht

Licht heeft grote invloed op het humeur van mensen. Open gordijnen helpen hierbij. Zet enkele planten in de vensterbank die een gedeelte van het buitenlicht blokkeren. Donkere hoekjes kun je verlichten met sfeervolle lampjes.

10.    Goede foto’s

Investeer in goede foto’s. VG Makelaardij werkt samen met Zien24. Deze partij is innoverend op het gebied van woningpresentatie. Zien24 levert de volgende producten: fotografie, fotografie large, hoogtefotografie, 360°  fotografie, inmeten, plattegronden, video’s en artist impressions.